Nyårs situation (!)

Publicerad 2011-12-31 12:15:54 i Allmänt,

Goddag kära läsare.

Inatt fick vi inte sova så gott. Pappan till barnet gick ut och drack fast jag har berättat för honom att jag inte vill att han super massa i onödan på grund av att JAG INTE FÅR dricka och så för att han borde para pengarna till att köpa massa saker vi skall ha i lägenheten och självklart allt som skal inhandlas tills bebisen kommer.

Det var en mindre trevlig natt och jag förundras över hur svårt det kan vara för honom (även andra män) att låta bli drickandet när kvinnan går hemma och är gravid.
Jag har vid upprepade tillfällen berättat för honom att jag inte vill att han dricker (och röker) eftersom jag inte får göra det. Det får självklart ske vid speciella tillfällen men dagen före nyår är väl lite väl irriterande onödigt. Hur som helst tycker inte jag att vi kom fram till något vettigt under vårat mindre lugna samtal vi hade tidigare i morse.

Jag kan lista upp vad jag mer inte får/bör göra/förtära under graviditeten och sedan vad han inte får/bör göra enligt min slutsats och likgiltighet i denna situation.

Gravid kvinna skall undvika:

Rökning
Snus
Alkohol
Opastöristerade ostar
Rå/rökt/gravad mat
Karuseller
Stress
Viss form av träning
Specifik mat/frukt/grönsaker
Lyfta tungt
Hög musik


Icke gravida mannen skall undvika:

?


Har jag missat något så säga gärna till!

Jag har även valt att lägga upp allt som vi gravida går igenom under graviditet och förlossning som män verkar sopa under mattan som om det inte vore något särskillt.

Vad går man igenom som gravid

Underlivsbesvär
En hel förlossning med smärta bortom all kontroll
Kropp i likhet med ett enda stort jätte
Ärr/men för livet
Illamående
Avsmak för mat
Hormonrubbningar
Sämre tandhälsa
Ryggproblem
Svullna kroppsdelar
Smidighet som en elefant
Bröstsmärtor
Risk för havandeskapsförgiftning
Ostyrigt hår
Trötthet
Irritation
Viktökning
Bristiningar
Sömnproblem
Ökade toalettbesök
Halsbränna

Detta är några sidor som jag hämtat information från samt dom jag regelbundet är inne på för at själv påminna mig om vad som är bästa att undvika för barnets bästa. 

http://www.babyhjalp.se/kostatttankapa
http://www.gravid.se/index.htm

Jag har inte direkt hittat någon information eller för övrigt hört rykten från mannens sida i detta som är jobbigare än att dom:

Får stå ut med den gravida kvinnans plågord
Mindre ledig än mamma under pappaledigheten
Avundsjuka

Sen vet jag inte vad mannen går igenom som är ens i närheten så jobbigt som vi gravida går igenom. Det enda jag kan komma på är den psykiska delen att ställa in sig till att bli pappa men kvinnan går ju igenom exakt samma fas. Om jag fick bestämma så skall mannen under denna enormt stora prosess enbart hålla käften och vara sympatisk. Dom har inte en enda aning om hur jobbigt detta är eller kommer att bli för oss.

Det enda jag vill, som den gravida kvinna jag är, är att jag vill min pojkvän undviker Alkohol och nikotion, sen att framförallt skall han spara pengar till allt vad som sen skall inhandlas.


Är det tillåtet av min karl och klaga över det lilla jag begär??



Skriv en kommentar om detta om ni åtminstone blir lite irriterade eller vill tillägga något som jag har missat att lägga till på kvinno- eller manssidan.


Om

Min profilbild

Cajsa Cedergren

Hej kära läsare! Jag heter Cajsa, är 24 år och kommer ursprungligen från Örebro. År 2010 flyttade jag till Oslo, Norge för att jobba, tjäna pengar och leva livet helt enkelt. Jag är sedan den 11:e Juli 2012 mamma till min underbara dotter Ellie, och bor tillsammans med min pojkvän Mario som är pappan till vår älskade dotter! I December 2013 så tog Oslo äventyret slut och jag, tillsammans med min lilla familj flyttade hem till Sverige och bor nu mer i Stockholm! Följ med på mitt liv som mamma, min vardag och massa annat kul här på bloggen! Ha det så bra allihopa! - Cajsa Cedergren.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela